Főoldal Könyvek Hittem, azért szóltam

Hittem, azért szóltam

Bogárdi Szabó István püspök prédikációi az Apostoli Hitvallásról.
Az alábbiakban Hittem, azért szóltam Prédikációk az Apostoli Hitvallásról című könyvemet teszem közzé. A könyv a következő linkre kattintva tölthető le. 
 
Hittem, azért szóltam könyvborító
 

 

Kedvcsinálóként a mű előszavát ajánlom olvasásra 

Sok-sok igehirdetést hallottam és olvastam már, melyekben az Apostoli Hitvallás egy-egy tételét fejtegette a prédikátor. Ritkábban pedig egy-egy sorozatot is volt alkalmam elolvasni a Hitvallás összes cikkelyéről. Ezekben mindig megragadott a kockáztatás merészsége, hogy miképpen lehetséges ma az évezredes keresztyén hitszabály igazságait megosztani és elmélyíteni. 2010 őszén és 2011 telén magam is vállalkoztam erre a Budahegyvidéki gyülekezetben. Ez a kis kötet 15 vasárnapi igehirdetést tartalmaz, melyek célja az volt, hogy Augustinus bölcsességét mélyítsük el, aki megragadó egyszerűséggel tette világossá, hogy a Hitvallást nem azért tanuljuk, hogy tudjuk, hanem azért, hogy (másoknak) elmondjuk. Kortársainkkal együtt, mi keresztyének is hajlunk arra, hogy a hit nagyszerű ajándékát zárva tartsuk, belső bizonyosságként őrizgessük, mai szóval: magánügynek tekintsük. A hit azonban megértést keres, és igaz ismeretben akar megnyilatkozni – a hit a megismert és szeretett Istent akarja megvallani. Most már az
olvasóra kell bíznom, hogy mennyiben sikerült ezt szolgálnom. Köszönettel tartozom a gyülekezet tagjai érdeklődésének és igényének, hogy nyomtatott formában is tegyem hozzáférhetővé ezeket a prédikációkat. Külön köszönettel tartozom Vásárhelyi Péteréknek, Bardi Teréziának és Bogárdi Szabó Eszternek, akiknek fáradozása nélkül nem lett volna lehetséges e könyv közzététele.

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ